Kroondomein Het Loo

Nieuws

 • Coronavirus, houd minstens 1,5 meter afstand ook in de natuur

  23-03-2020

  Ook bij uw wandeling of fietstocht door Kroondomein Het Loo moet u anderhalve meter afstand houden. Bied andere bezoekers anderhalve meter ruimte, ook bij het passeren, altijd en overal. Wandelen en fietsen met huisgenoten is handiger voor anderen als u dat niet breeduit doet, zeker als u anderen tegenkomt. Ook dit weer vanwege de anderhalve meter afstand. Bezoekerscentrum Het Aardhuis en Het Aardhuispark zijn tot nader order gesloten. Restaurant Het Aardhuis en Restaurant Uddelermeer ook, zoals alle restaurants in Nederland.

 • 161201 douglasspar KDHL IMG_1473.JPG

  Nieuwe boomsoorten in het bos

  09-01-2020

  De laatste jaren heeft een aantal boomsoorten, met name fijnspar en lariks, het heel zwaar onder de klimaatverandering. Hele vakken met fijnspar zijn afgestorven en geruimd. Deze bomensterfte vraagt om klimaatbestendig bosbeheer.

 • Vierdaagse Apeldoorn - DeWandeldate.JPG

  Nieuwe wandelkaarten in de maak

  09-01-2020

  De laatste jaren wordt het flink drukker in het bos. Er zijn meer recreanten. Kroondomein Het Loo staat voor rust, ruimte en stilte. Om de recreatie beter te geleiden wordt een nieuwe recreatieve zonering gehanteerd. In het kader van het nieuwe zoneringsplan voor Kroondomein Het Loo zijn er aanpassingen in het wegen- en padenstelsel en de ligging van sommige parkeerplaatsen.

 • bruin zandoogje.jpg

  Vergunning verplicht voor het organiseren van evenementen in Kroondomein Het Loo

  17-03-2019

  Excursies, evenementen en commerciƫle activiteiten door derden in Kroondomein Het Loo zijn alleen toegestaan op basis van een vergunning.