Kroondomein Het Loo

Paddenstoelenexcursie door het Paleispark

10-09-2019

In september, oktober en november zullen er weer paddenstoelexcursies verzorgd worden door Leo Knol in het Paleispark. De excursie start bij de ingang op de parkeerplaats van het Paleispark (tegenover de Pijnboomlaan). Van daaruit loopt de groep het Paleispark in op zoek naar paddenstoelen. Deze worden ter plekke bekeken en op naam gebracht. Leo zal het een en ander vertellen over de soort, bijzonderheden, herkenning en de groeiplaats.

Het Paleispark herbergt zo’n 1000 soorten paddenstoelen, omdat het bos soortenrijk en oud is. Dood hout blijft veelal liggen of staan en daar kunnen veel soorten paddenstoelen op groeien. Ook de bodem speelt een rol, deze is relatief vochtig en dat is het goede milieu voor paddenstoelen. Hierdoor is het Paleispark een zeer geschikt voor vele soorten paddenstoelen.Het wandeltempo ligt niet hoog, zodat het voor de meeste mensen mogelijk is om aan de excursie deel te nemen.

Data:

  • Zaterdagen 14 en 28 september van 10:00 – 12:00 uur,
  • Woensdag 23 oktober van 14:00 tot 16:00 uur,
  • Zaterdag 26 oktober van 10:00 – 12:00 uur, en
  • Zaterdag 9 november van 10:00 – 12:00 uur.

Vanwege de schoolvakanties is er ook 1 excursie op de woensdagmiddag gepland, speciaal voor kinderen met hun ouders.

Bij opgave dient u via de link 5 Euro per persoon en 2,50 Euro per kind (tot 12 jaar) te betalen. U ontvangt vervolgens een bevestiging van de boeking per mail.
Klik hier voor meer informatie en online reserveringen.

Het meenemen van een spiegeltje en/of loep is aan te bevelen. Hiermee kunt u details beter bekijken. Er is voldoende gelegenheid om foto's te maken.

U bent van harte welkom!